Hogyan lépjek kapcsolatba USA edzőkkel?

Hogyan lépjek kapcsolatba USA edzőkkel?Az Egyesült Államok felsőoktatási rendszerében rengeteg lehetőség van arra, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb főiskolát vagy egyetemet, amely mind a sportban, mind pedig tanulmányaid tekintetében kielégíti az igényeidet. A kérdés csak az, hogyan lépj kapcsolatba az edzőkkel?

 

 

 

 

 

Hogyan és milyen módon tudok az USA edzőkkel kapcsolatot teremteni? 

 

 

 

Az USA edzőkkel több módon tudod felvenni a kapcsolatot. Személyes, vagy interaktív, közvetlen vagy közvetett módon is elérheted őket, akik számodra a legfontosabb kapcsot fogják jelenteni a jelentkezés során. Ők mondják ki a végső szót a sportösztöndíj szempontjából. Sokan azt hiszik, hogy a kapcsolatteremtés egy pár mondatból álló bemutatkozó e-mail írásával elindul, és ajánlatok tömkelegét kapja meg a sportoló. Ez sajnos a gyakorlatban nem így van. Az edzők hetente akár több száz e-mailt is kaphatnak olyan tanulóktól, akik mind szeretnének az egyetemükön sportolni. Mondanom sem kell, hogy mindenki szeretne valamely formában egy szeletet az elérhető sportösztöndíjból.A legfontosabb és leghatásosabb kapcsolatfelvétel az edzőkkel természetesen a személyes benyomás, azonban ilyen módon találkozni velük sajnos legtöbbünknek majdhogynem lehetetlen, hiszen igen költséges lenne az USA-ba utazni nyaranként versenyekre, edzőtáborokra vagy campus visitekre.

 

 


A következő módon találkozhatsz az edzőkkel személyesen, amennyiben van rá lehetőséged:

 

Világverenyeken való találkozó


Campus Visit az USA-ban


Nyári versenyek, toborzó táborok, edzőtáborok


Ami számodra elérhetőbb kapcsolatfelvételt jelenthet:


e-mail az egyetemi felvételi irodájának, vagy közvetlenül az USA edzőnek,


toborzó kérdőív kitöltése az egyetem honlapján,


telefon, vagy


más online kommunikációs platformok úgy, mint Facebook, Twitter, Skype vagy Viber használata.

 

 

 

Hogyan tudunk segíteni neked? 

 

 

 

Szolgáltatásunkon keresztül kapcsolatot teremthetsz az edzőkkel úgy, hogy kitűnjél a többi jelentkező közül. Rendszerünkben az USA összes egyetemének megadjuk az elérhetőségét, hogy a lehető legtöbb edzővel és felvételi irodával tudd felvenni a kapcsolatot!

 


 

 

Rendszerünkön keresztül 2 módon választhatod ki a kiszemelt egyetemedet.

 


1. Beírod az egyetem nevét a keresőbe, amely után már láthatod a részletes információt az egyetemről.


2. Kiválasztod a térképről azt az államot, amelyben szeretnél az egyetemek között keresgélni. Az állam kiválasztása után, további szűrésre van lehetőséged divíziók szerint. Ezek a következőek:

 


a. NCAA: A világ legnagyobb és legbefolyásosabb egyetemi sportszervezete, amely az Egyesült Államokban megközelítően 1281 egyetem 400,000 tanuló-sportoló programját irányítja és szabályozza. A szervezet egységes felvételi szabályokat épített ki különböző divíziókban, amely három nagy kategóriába sorolandó: Divízió I, II, és III. Divízió I és II-ben jelentkezhetsz sportösztöndíjra, divízió III kategóriába tartozó egyetemeknél csak tanulmányi vagy need-based ösztöndíjakra jelentkezhetsz.

 


b. NAIA: Körülbelül 280 főiskolát és egyetemet fog össze a szervezet, amelyben több mint 60,000 tanuló-sportoló kap lehetőséget a versengésre Divízió I-es és II-es kategóriákban. A NAIA szervezete általában kisebb költségvetésű és méretű főiskolákat és egyetemeket foglal magában, mint társa az NCAA.

 


c. NJCAA: Magyarul Alsófokú Főiskola, Általános Művelődési Központ vagy Népfőiskolának lehet fordítani. A szervezet megközelítőleg 525 Junior College-ot foglal magába, és az itt tanuló 50,000 tanuló-sportolónak nyújt egységes szabályrendszert. A Junior College-ok két éves oktatást adnak, amelyből sokan transzfer tanulóként folytatják tanulmányaikat az NCAA vagy NAIA rendszerében.


 

 

 

Website Security Test