Menjünk az USA-ba tanulni!

Menjünk az USA-ba tanulni!Milyen követelményeknek kell megfelelnem: vizsgák, előfeltételek?

Ahhoz, hogy pályázz egy USA sportösztöndíjra, meg kell felelned az egyes szervezetek (NCAA, NAIA, NJCAA) előfeltételeinek, illetve az egyetem specifikus kritériumainak, melyeket a főiskola vagy egyetem vizsga pontkövetelmény formájában vár el a jelentkezőtől.

 

A következő vizsgákat kérhetik az USA egyetemek azon nemzetközi tanulóktól, akik még középiskolába járnak:


(1) SAT, SAT 2 (Standardized Test)
(2) TOEFL (Test Of English as a Foreign Language)

 


Egyes előkészítő egyetemek, mint például valamely NJCAA nem biztos, hogy előre kéri a vizsgákat, hanem ezen intézményben az első év végén kell letenni egy nyelvi vizsgát. Az NCAA és NAIA rendszerei legtöbb esetben az SAT vizsga eredményét kérik, de a nemzetközi tanulók számára sok esetben feltétel még a TOEFL vizsga. A legnehezebb bejutás, valamint a legmagasabb pontszámokat is leginkább az NCAA D1-es rendszerbe tartozó egyetemek kérik, illetve azon belül a tanulmányilag és sport program szerinti legerősebb egyetemek (például a tanulmányilag legerősebb Borostyán-ligába tartozó egyetemek, mint Harvard vagy Yale, vagy a tanulmányilag és sport program szerint is az egyik legerősebb Stanford) követelik. Statisztikailag bizonyított, hogy az a sportoló, aki sportágában az egyik legjobbnak számít országában, és több mint 1200 pontos (1600 maximum pontból) SAT vizsga eredménnyel rendelkezik, az a legtöbb főiskolára és egyetemre sikeresen pályázhat felvételije során.

 

Amennyiben szeretnél felkészülni a vizsgákra, megteheted a TestRocker segítségével az alábbi linkre kattintva. EasyGo sportolók pedig kedvezményes áron készülhetnek a vizsgára. Érdeklődni az info@easygotousa.org email címen lehet.

 Website Security Test