Videóinterjú: Pirót Balázs második éve az USA-ban

Videóinterjú: Pirót Balázs második éve az USA-banMár a második évét kezdi meg amerikai egyetemén (Goshen College) Pirót Balázs magyar teniszezőnk, akit elsőként sikerült sikeresen kiközvetíteni az USA-ba ösztöndíjjal.

 

Az évkezdésről és idei tervekről kérdezték a Goshen College tenisz csapatát, köztük Balázst is. Videóinterjúban elmondja az idei év terveit, miután tavaly 13 mérkőzésből 9-et meg is nyert, ami nagyon jó kezdésnek számít újonc teniszezőtől. A teljes cikket itt olvashatjátok!

 

Balázs a videó bal oldalán

 

Korábban már írtunk Balázsról, most ebből idézünk:

 

1. Mikor döntötted el, hogy az USA-ban szeretnél tovább tanulni?

Már a gimnázium kezdetekor gondolkodtam, hogy vajon hogyan lesz tovább, ha itt végzem, de úgy isten igazából, amikor komolyabban kezdtem dolgozni ezen az ügyön az 2011 októberében történt.

 

2. Miért az USA felsőoktatási rendszerében szerettél volna tovább tanulni?

A tenisz mindig is nagy szerepet játszott az életemben, és sok áldozatot hoztam érte. Ha otthon, Magyarországon folytattam volna a felsőoktatási tanulmányaimat, akkor sajnos nem csak a tenisz karrieremnek, de teljesen a sportágnak is nemet kellett volna mondanom, amit semmiképpen nem akartam, hogy megtörténjen. Már hallottam „öregebb” sportolóktól, akik keresztülmentek ezeken az utakon, hogy mennyire megérte és milyen szuper életük volt illetve van odakint a nagy Amerikában  Ezért jó lehetőségnek láttam én is.

 

3. Miért az USA felsőoktatási rendszerében szerettél volna tovább tanulni?

Kijutásomat elég nehéznek éreztem. Ebben valószínűleg nagyban közrejátszott az, hogy a vizsgáim nem sikerültek első nekifutásra, és e mellett az otthoni érettségimet is teljesíteni kellett emelt matekkal és egyéb szóbelikkel. Nehogy a nagy amerikai próbálkozás közben „két szék közül a pad alá essek”, mert ha nem jutottam volna ki, otthon kellett volna elkezdenem az egyetemet. Illetve az én sulim elég magas ponthatárokat szabott ki, főleg a TOEFL terén, és persze a financiális nyomás, hiszen egyik vizsga sem olcsó, hát még a felkészítő kurzusok, ahol több fajtán is megfordultam. Mindezek miatt szerintem jobban elhúzódott, mint kellett volna. A vizsgáim és a felkészülés rájuk (úgy, hogy az angolom egy erős középfokú volt a kezdetek kezdetén) kb. 7-8 hónapot vett igénybe. Stresszes időszak volt, de mindenképp megérte!
A jelentkezés az egyetemekre gyorsan ment. Miután szétküldtem az edzőknek a jelentkezésemet, a kapcsolatok elkezdtek megnyílni, jöttek a válaszok, és az egész procedúra megindult. A pozitív válaszok miatt a motivációm is más lett, mert láttam magam előtt, hogy már megvan a helyem, minden, ami a hiányzik, csak a sikeres vizsgák. Onnantól sokkal jobban összpontosítottam.

 

Tovább a cikkhez: Kattints ide

 

 

Website Security Test