Vizsgára fel! Ha USA, akkor SAT.

Vizsgára fel! Ha USA, akkor SAT.Az USA jelentkezésnek több lépcsője is van, az első, és talán legfontosabb a sikeres vizsga megszerzése! Az SAT vizsga a középiskolások legfontosabb vizsgája, mely kötelező minden diák számára. A kérdés tehát, hogyan készüljél fel rá?

 

 

 

 

Legújabb cikkünkben bemutatjuk partnerünk, a TestRocker szolgáltatását, mely véleményünk szerint a legmegfelelőbb lehet az SAT vizsgára való felkészüléshez. Először azonban nézzük meg, mi is az SAT vizsga! 

 

 

SAT vizsga rövid bemutatása

 

Az SAT, vagyis Standardized Test, egy olyan szabványosított teszt, melyet az USA felsőoktatási intézmények többsége követel felvételi vizsgaként. Nem csak az NCAA Eligiblity Center minimum ponthatárát kell elérned ahhoz, hogy felvételt nyerj egy USA felsőoktatási intézménybe, hanem az egyes egyetemek minimum követelményeinek is meg kell felelned. Az SAT vizsga három nagy részből áll:

 

1. Critical Reading

 

2. Mathematics

 

3. Writing

 

Minden egyes rész 200-800 pontig terjedő skálán értékelendő. A ponteredmény mindig 10-el osztható. A végső pont a három nagy rész pontjainak összességéből áll, tehát a maximálisan elérhető pontszám 2400 pont. A kinti egyetemek azonban csak az első kettő rész pontjait kérik a felvételi pontszámhoz, éppen ezért részletesen csak a Critical Reading és Mathematics részről fogunk beszélni. A vizsga időtartama 3 óra 45 perc, ugyanakkor a vizsgalapok kiosztásával, a feladatok elmagyarázásával, és rövid szünetekkel együtt a teljes időtartam körülbelül 4 és fél óra. A kérdések könnyű, közepes és nehéz kategóriákba sorolhatóak. A könnyű kérdések általában az egyes alrészek elején találhatóak, míg a nehezebbek a végén. A feladatok általában feleletválasztós kérdéseket tartalmaznak (Multiple choice), ahol 5 megadott variációból kell kiválasztanod a helyes megoldást. A matematika rész tartalmaz még úgynevezett grid-in kérdéseket is, melyeknél egy négyzetbe kell beleírnod a megfelelő választ és eredményt.

 

 

Hogyan tudsz felkészülni a vizsgára Magyarországon? 

 

Több lehetőséged is van felkészülni a vizsgára. Kölcsönözhetsz könyvet budapesti oktatási központokból. Ezek a könyvek általában idejét múltak, a vizsgák nem tükrözik a legfrissebb kérdések nehézségeit, és témáit. Ezen kívül igénybe vehetsz magántanárokat, akik a fővárosi árak szerint megközelítőleg 5000-6000 ft-os órabért kérnek el. Figyelned kell azonban arra, hogy olyan tanárral készülj, aki igazán érti az SAT lényegi részét. Sok olyan tanár van, aki más vizsgákra megfelelően készít fel diákokat, de az SAT vizsgát nem ismeri. Éppen ezért figyelmesen tájékozódj az adott tanár képességéről, és előző diákjai eredményeiről!

 

 

Miért a TestRocker? 

 

Partnerünkre a választás magától értetődő módon történt. A cég alapítója közé tartozik Harvard-on végzett tanuló is, aki az ő módszerükkel készült fel az SAT vizsgára. A TestRocker amerikai cég, speciálisan nemzetközi tanulókra kifejlesztett rendszerrel dolgozik. Programjuk személyre szabott, szolgáltatásuk mögött több évtized tapasztalata és sikere áll. Minőségi oktatásuk magyarországi viszonylatban páratlan.

 

 

 

Ha szeretnél még többet megtudni a szolgáltatásról...

 

TestRocker: Gyorstalpaló

 


1. Miért különleges a TestRocker?

 

A TestRocker-t egy pedagógus, Suniti Mathur hozta létre, aki 14 éven keresztül több, mint 1200 diákot készített fel világszerte az SAT vizsgákra. Amiért a TestRocker különleges:

 

Magántanár otthonodban – Figyelj és tanulj. Suniti több, mint 1200 magyarázatot adó videója segíti a felkészülést

 

Személyes – A tanuló létrehozhatja személyre szabott tanulási tervét, ami a saját képességeinek felel meg

 

 

Átfogó – 32 gyakorlati feladatot tartalmaz matematika, írás és olvasás terén: kvízek, kézzel javított esszék, teljes hosszúságú tesztek és szókincs játékok

 

Felkészít a tesztre – tippjeivel, hogy hogyan kell kitölteni a tesztet, milyen csapdák fordulhatnak elő, és hogyan lehet takarékoskodni az idővel, a tanulást élesebbé, hatékonyabbá és szórakoztatóbbá teszi

 

Kipróbált és bevált – a SAT program diákok, amerikai oktatók és tanácsadók tesztelésének eredményeként jött létre

Próbáld ki ingyenes tesztünket, hogy lásd, a TestRocker más. Látogass el további információért a TestRocker honlapjára:

 

 

2. Milyen sikerei voltak a TestRocker-nek?

 

A TestRocker programja személyre szabott eredményeket biztosít. Ha az SAT vizsgáról van szó, minden diákunknak megvan a saját célja arra, hogy mennyi pontot szeretne elérni. Képesek vagyunk, hogy csökkentsük a szorongás érzését, mely előfordulhat kiscsoportos felkészüléseknél. A rendszer a diák képességeihez mérten ad feladatokat annak érdekében, hogy a hatékony tanulásra koncentrálhassatok. Ezért a következő eredményekre számíthatsz:

a. Egyik diákunk, Floor Raaymakers, 370 ponttal javította eredményét, és 750 pontot ért el az SAT matematikai részéből.


b. 6 hónap után programunk segítségével, Risha Dewan 250-nel növelte pontjait, meghaladva a 700 pontot olvasásból.


c. Evan Porter 400 pontos javítást ért el a TestRocker-rel


d. Claire O’Brien 720 pontot szerzett matematikából


e. Legfiatalabb diákunk, Chase Lewis (13), több, mint 700 pontot tudott elérni írásból élete első SAT vizsgáján.

 

 

3. Hogyan méri fel a TesRocker, hogy milyen nehézségű feladatokat kapjak?

 

A TestRocker teljesen személyre szabott, aminek alapja egy képességfelmérő teszt, amire a program megkezdése előtt kerül sor. Amit a program nyújt azaz, hogy segítségével a diák folyamatosan elérheti teljesítőképességének határát.

 

 


4. Honnan tudom, hogy a gyermekem tanul?

 

Suniti oktatói megközelítése és a TestRocker megnyerő külseje egy vonzó felhasználói élményt nyújt, ami arra motiválja a tanulókat, hogy feladatokon és qvízeken keresztül gyakoroljanak. “Sose voltam képes arra, hogy leüljek és 4 órán keresztül tanuljak, de a TestRocker-rel ezeket a problémákat könnyen áthidaltam. Ez nem azt jelenti, hogy előveszek egy könyvet és egyszerűen csak megoldom a feladatokat, hanem Suniti elmagyarázza a videókban hogyan, és miként kell megoldani az adott feladatot.” (egy diák)


Ezen felül a TestRocker programban a szülők két hetente jelentést kapnak gyermekük fejlődéséről, így folyamatosan nyomon tudják követni gyermekük felkészülését.

 

 

5. Elegendő a 6 hónapos program?

 

Igen. Az SAT egy széleskörű főiskolai jelentkezés része. A felkészülés elengedhetetlen, de nem igényel többet 6 hónapnál. Azért fontos az SAT vizsgát mihamarabb letenni, hogy később legyen időd újra próbálkozni, amennyiben ez szükséges.

 

 

6. Mi van akkor, ha azt szeretném, hogy gyermekem 6 hónapnál tovább használja a TestRocker-t?

 

A TestRocker program folytatható 6 hónap után is, havi $100-ért.

 

 

7. Van kapcsolat a tanárral?

 

Abszolút. Annak ellenére, hogy a program teljesen online alapú, olykor felmerülhetnek technikai vagy más, a feladatokkal kapcsolatos kérdések. Egy közösségi felületen keresztül felteheted kérdéseidet, amikre 24 órán belül választ kapsz Suniti-től. Sőt ezen a felületen szerepelnek más diákok korábbi kérdései is, így láthatod, hátha valaki már megkérdezte azt, amit te is tudni szeretnél.

 

 

8. Hogyan fizethetek elő a TestRocker-re?

 

Előfizetni a weboldalon keresztül lehet:  és katt a jelentkezem gombra. EasyGo sportolók kedvezményben részesülnek a TestRocker szolgáltatói díjából! Részletekért az info@easygotousa.org email címen lehet.

 

 

9. Az adataim biztonságban vannak?

 

Természetesen igen! A TestRocker sosem tárolja a hitelkártya vagy a számlázási adatokat. Maga a rendszer és a honlap amerikai, az összes fizetés a PayPal-on keresztül történik.

 

 

10. Van arra lehetőség, hogy egy TestRocker programot vásároljak, de az összes gyermekem használja a SAT felkészülésre?

 

Mivel a TestRocker személyre szabott tanulási tervez biztosít, így ez egyedi minden tanuló számára, ezért a program használata csak akor éri el a kívánt eredményt, ha azt egy személy használja. A TestRocker folyamatosan figyelemmel kíséri a fejlődést, így ha valaki más veszi igénybe ugyanazt az előfizetést, a fejlődési értékek megváltoznak, a program célja pedig értékét veszti!

 

További információért keresd fel munkatársunkat az info@easygotousa.org email címen

Website Security Test